Crosier Addition & Renovation

Crosier Addition & Renovation

Description

SEAGROVE BEACH, FL 2017

see url free examples of persuasive essays for kids watch no prescription priligy https://thejeffreyfoundation.org/newsletter/copy-culture-in-education-essay/17/ environmental planning thesis ideas academic prompts research paper essay about animals and humans go site how to write an effective essay pdf free chad essay how to write a resume with a gap in employment https://scottsdaleartschool.org/checker/how-writing-essay/33/ dangers of using lasix source next day viagra delivery in uk best application essays berkeley haas mba essays https://chfn.org/fastered/ricetta-viagra-ripetibile/36/ selected essays of virginia woolf source link https://www.pugetsoundnavymuseum.org/paraphrasing/battle-of-cajamarca-essay/24/ first day at school memory essay helen daley smith constitution essay follow url generic viagra canada review causes and effect free essay follow site lamictal without lexapro buy viagara online top home work proofreading for hire for mba the spanish frontier in north america thesis 2018 AIA Honor Award
Additions & Renovations
Northwest Florida Chapter

Renovation/Addition by Carey McWhorter and Anthony Vallee, 2016

865 SF of heated and cooled space added.
460 SF Porch and Terrace added.

First Floor: Renovation and modification to the Bedroom and Entry
Second Floor: New Bunk Room, Bath and Laundry. Renovation of the Apartment which is now connected to the Main house.
Third Floor: Covered Terrace, with Fireplace, Exercise Room and expanded foyer.

Original Program 1997 by Carey McWhorter

2900 SF of heated and cooled space.
350 SF Studio Apartment.

First Floor: Great Room, Kitchen, 2 Bedrooms, 2 Baths
Second Floor: Master Bedroom, Bath, Study.
Third Floor: Sun Terrace, Covered Terrace, Bar, 1/2 Bath.
Garage: First Floor: 2 car with tool space/storage.
Second Floor: Studio Apartment.

The house is located in Seawatch, a residential development in Seagrove Beach, FL. It is a long and narrow beachfront lot on the Gulf of Mexico, A 30′ high sandy cliff meets with the Gulf shore on the lot’s southern edge.  A thick layer of sea grasses protects the dunes that create this cliff, helping to prevent erosion and provide a green platform upon which the house sits.

The original design had two distinct spaces which orchestrated the layout of this house. An insular protected courtyard occupies the center of the composition. In contrast, the beach face is comprised of a Living Area, Master Bedroom and Roof Terrace that unfold to the Gulf. With the introduction of the louvered Terrace the home now includes a protected outdoor space for year round use.

The first floor is accessed by a loggia that runs along side the Courtyard. Two guest bedrooms on the south and east, the Garage to the north and a garden wall to the west line the Courtyard. Entry to the main house is by way of a tight enclosed Entry Hall that opens to the curved wall, which addresses the Gulf. Tall slender slots of glass puncture the massive concrete wall of the Living Area.

The second floor consists of the Master Bedroom and Study. The massive south wall in the bedroom is articulated as a long horizontal slot, contrasting the vertical windows below. A two-level roof terrace, partly in shade, partly in the sun tops the house is located to the South. To the North a new Porch was added which includes roll down screens, curtains and an operable louver roof trellis. It is here on the Roof Terrace that the two worlds of the enclosed Courtyard and the expansive horizon of the Gulf are experienced.

Photos by Jack Gardner

@anthonyvallee on Dwell

Services

  • Original Design 1997
  • Addition/Renovation 2017
  • Programing
  • Site Planning